Hledáme nové partnery po celém světě. Zjistěte více

Sdílejte:

Monitorovací systém ObjectGuard

Dynamické měření vertikálního pohybu

ObjectGuard je komplexní systém využívající vláknové optiky pro přesné, bezkontaktní měření vertikálního pohybu monitorovaného objektu. Systém funguje na principu sledování změn vlastností odraženého laserového záření od objektu. V praxi to znamená, že na pevném bodě namontovaná optická hlava (řízená a napájená skrze optické vlákno) , vyzařuje laserové záření, které se vrací zpět od koutového odražeče připevněném na sledovaném objektu. Na základě změn intenzity odraženého záření vypočítá systém změnu svislé polohy vůči pevnému bodu s využitím sofistikovaných algoritmů.

  • napájení přes standardní jednovidové optické vlákno
  • úspora energie díky převodu optické energie na elektřinu
  • kompletní monitorovací soustava obsahující interrogační jednotku, optickou hlavu, retroreflektor a platformu pro ukládání a zpracování dat

Napájení přes standardní jednovidové optické vlákno

Hlava kamery je napájena přes standardní jednovidové optické vlákno, čímž zajišťuje nepřetržitý provoz.

Úspora energie

Dodávaná optická energie je přeměněna na elektrickou a ukládána ve vnitřní baterii. Z této energie se napájí všechna elektrická zařízení v optické hlavě.

Komplexní monitorovací systém

ObjectGuard obsahuje interrogační jednotku, optickou hlavu, retroreflektor a platformu pro ukládání a zpracování dat.

Možnost přizpůsobení systému

Monitorovací systém lze upravit tak, aby vyhovoval potřebám vašeho projektu, jako je např. požadovaná funkcionalita, interoperabilita a další.

Dlouhodobý provoz v terénu

Vysoká odolnost ObjectGuardu zaručuje jeho spolehlivost i v náročných podmínkách. Díky tomu je obzvlášť vhodný pro dlouhodobý provoz v terénu.

Monitoring v reálném čase

Monitorovací jednotka monitoruje potenciální problémy, které mohou nastat, v reálném čase, a v případě potřeby vás na ně okamžitě upozorní. Navíc vám umožní okamžitě pracovat s nasbíranými daty.

Vlastní výroba

ObjectGuard je vyroben společností Safibra, což nám dává úplnou kontrolu nad výstupním produktem, jeho kvalitou, potřebnou logistikou, výrobními náklady a zákaznickou podporou.

Analytický a konfigurační software

Monitorovací systém je dodáván s analytickým a konfiguračním softwarem, který je nezávislý na externích zařízeních a řídících procesech. Zároveň disponuje vestavěnou procesorovou deskou se všemi rozhodovacími funkcemi.

Využití stávající optické sítě

Pro provoz ObjectGuardu nepotřebujete instalaci drahé infrastruktury senzorů ani přívod elektrické energie.

Pasivní optická hlava

Optická hlava je plně napájena přes optické vlákno, zcela bez potřeby elektrické energie nebo napojení na baterii. Proto je vhodná pro monitoring nebezpečných a těžko přístupných oblastí. 

Dlouhé vzdálenosti

Optická hlava instalovaná na monitorovacím místě je s interrogační jednotkou propojena pomocí již existující optické sítě. Díky tomu mohou být od sebe vzdáleny až 10 km.

SSH & webové rozhraní

Konfigurace systému, senzorů a alarmů, frekvence měření a záznam dat na integrovaný SSD disk probíhá skrze SSH protokol a webové rozhraní.

Plně autonomní systém

Díky integrovanému počítači a webovému serveru Linux je ObjectGuard nezávislý na externích zařízeních a řídících procesech.



Jak vám můžeme pomoci?

Zajímají vás naše produkty a řešení? Tušíte, že by se nám mohlo dobře spolupracovat? Napište nám. Naši reakci můžete očekávat do 24 hodin. 

Máte naspěch? Zanechte na sebe telefonický kontakt a komunikace půjde rychleji.