Hledáme nové partnery po celém světě. Zjistěte více

Sdílejte:

Měření světla a osvětlení pomocí spektrálních goniometrů

Komplexní měření světelně technických charakteristik svítidel a světelných zdrojů

Světelně technické charakteristiky svítidel a světelných zdrojů jsou základními údaji pro jejich určení, popis a způsob použití. Jsou nezbytnými informacemi při návrhu osvětlovací soustavy jak z hlediska vytvoření světelné pohody tak i dodržení doporučených a stanovených hodnot daných normami z hlediska zdravotního a hygienického. Zároveň slouží pro výpočty ekonomického způsobu svícení a úspory elektrické energie.

  • široká škála měřených veličin
  • univerzální výkonný software Light Inspector
  • snadné ovládání a vysoká rychlost měření

Toto řešení lze realizovat spektrálními goniometry firmy VISO Systems, které se liší především svou velikostí podle rozměrů a hmotností měřených svítidel. Konkrétně se jedná o goniometry LabSpion, BaseSpion a LightSpion určené pro komplexní měření světelně technických parametrů světelných zdrojů a svítidel. Ty umožňují měřit výrobky od velikosti samotné LED diody až po svítidla do rozměru 200 cm a hmotnosti 25 kg.

Spektrální goniometry lze doplnit o funkci měření flickeru pomocí přístroje LabFlicker. Součástí řešení je i software Light Inspector, který umožňuje tvorbu souborů pro databázi EPREL a velmi rychlé měření (v jedné rovině cca 15 s). Naměřená data exportuje jak do Excel souborů, tak do PDF protokolů, které si může zákazník modifikovat dle svých požadavků. Navíc generuje i LTD a IES soubory pro práci s návrhovými softwery Dialux a Relux a umožňuje zákazníkovi uložit naměřená data do vlastní databáze, kde jsou i po letech k dispozici.



Jak vám můžeme pomoci?

Zajímají vás naše produkty a řešení? Tušíte, že by se nám mohlo dobře spolupracovat? Napište nám. Naši reakci můžete očekávat do 24 hodin. 

Máte naspěch? Zanechte na sebe telefonický kontakt a komunikace půjde rychleji.