Hledáme nové partnery po celém světě. Zjistěte více

Sdílejte:

Zabezpečení kritické infrastruktury, na které se můžete spolehnout

Moderní svět závisí na funkčnosti kritické infrastruktury (energetické sítě, telekomunikace i dopravní systémy) a jejím zabezpečení před fyzickým poškozením a kybernetickými hrozbami. Protože na jejich provozuschopnosti závisí udržení společenských služeb, je nezbytné pojmout preventivní opatření k ochraně kritické infrastuktury.

Naše řešení nabízí monitoring řady fyzikálních parametrů, dokáže identifikovat různé způsoby útoku a eliminovat falešné poplachy. Využití optovláknové technologie přináší klíčové vlastnosti nové generace ochrany těchto důležitých systémů:

Rychlost 

Optovláknové kabely jsou schopny přenášet obrovské množství dat rychlostí blížící se rychlosti světla. Tato vysoká propustnost znamená, že kritické informace mohou být přenášeny v reálném čase, což je klíčové pro efektivní řízení infrastruktury a rychlou reakci na potenciální hrozby.

Odolnost vůči elektromagnetickému rušení

Optická vlákna nabízejí vysokou úroveň zabezpečení datových přenosů. Díky tomu, že optický signál nelze snadno odposlouchávat nebo rušit bez fyzického zásahu do vlákna, jsou optovláknové sítě vhodné pro přenos citlivých informací a dat.

Vzdálený monitoring a spolehlivost

Optovláknové kabely umožňují vzdálený monitoring stavu infrastruktury. Díky moderním senzorům a technologiím lze detekovat případné poruchy, změny teploty a tlaku, což umožňuje rychlou diagnostiku a preventivní údržbu. To přispívá k minimalizaci výpadků a narušení provozu.