Hledáme nové partnery po celém světě. Zjistěte více

Sdílejte:

Bezkontaktní senzory vzdálenosti a tloušťky

Měření vzdálenosti, skenování povrchu a měření tloušťky

Unikátní měřící metody založené na využití konfokálního chromatického senzoru nebo interferometrického senzoru, které umožňují velmi přesné bezkontaktní měření vzdálenosti mezi optickou hlavou a měřeným povrchem, případně měření tloušťky. V této oblasti spolupracujeme s firmou Precitec Optronic GmbH, která základní přístroje řady CHRocodile postupně doplnila o lineární senzory, vícebodové senzory a skenery povrchů.

  • nedestruktivní měření vzdálenosti a tloušťky materiálů
  • měřící rozsahy od 100 um až po 38.5 mm
  • rychlé a přesné měření a skenování povrchu

Nedestruktivní měření vzdálenosti a tloušťky materiálů

Použité optické principy měření – konfokální chromatický senzor a interferometrický senzor umožňují měření vzdálenosti od povrchu a tloušťky materiálů z určité pracovní vzdálenosti (záleží na konstrukci sondy), čili bezdotykově. Tím je zajištěno, že měření nijak nedeformuje měřený povrch.

Široká škála měřících rozsahů

Principy měření konfokálním chromatickým senzorem nebo interferenčním senzorem umožňují měření od měřícího rozsahu 100 µm až po 38.5 mm a pro měření tloušťky transparentních materiálů, jako je sklo až do tloušťky 57.5 mm. Výběr sondy a rozsah záleží také na pracovní vzdálenosti hlavy sondy od měřeného povrchu nebo velikosti sondy.

Rychlé a přesné měření a skenování povrchu

Senzory Precitec jsou koncipovány jako stavební prvky on-line měřících systémů a díky svému principu umožňují měření s frekvencí až 66 kHz. U lineárních senzorů lze změřit až 36 000 úseků po 1.200 měřících bodech za sekundu, což předurčuje tyto senzory k měření topografie povrchů velmi vysokou rychlostí.

Snadná implementace do výrobního procesu

Všechny senzory a zařízení firmy Precitec jsou koncipovány jako součásti on-line měřících a inspekčních zařízení a proto jsou vybaveny rozhraním Ethernet, sériovým rozhraním RS 422, popř. analogovými výstupy tak, aby bylo možno je snadno začlenit do nadřízených systémů.

Široká škála aplikací

Bezkontaktní senzory jsou používány v celé řadě aplikací, jakou je např. měření tloušťky skel, plastových výrobků, fólií, skenování povrchu polovodičových materiálů, součástek, waferů, měření struktury vrstev, zakřivení, kontrola displejů mobilních telefonů, měření tvaru automobilních skel atd.



Jak vám můžeme pomoci?

Zajímají vás naše produkty a řešení? Tušíte, že by se nám mohlo dobře spolupracovat? Napište nám. Naši reakci můžete očekávat do 24 hodin. 

Máte naspěch? Zanechte na sebe telefonický kontakt a komunikace půjde rychleji.